A Nyíregyházi Kosár Közösség működésébe illeszti a

Helyi 1 % Adományozási Programot,

mint az egyéni és a közösségben megélt önrendelkezési formák egyik gyakorlati lehetőségét

Miért?  

Ennek a kérdésnek a megválaszolására több ok létezik:
  •  a Kosár önmaga is egy újszerű önrendelkező megoldás a helyi gazdaság fejlesztésére, a helyi élelmiszer minél nagyobb arányú fogyasztása mentén.
  • Általa, szeretnénk, hogy egyre jobban érzékelhetőbbé vállhason az, hogy milyen sok szálon vagyunk mi, egy városban élő emberek összekötve, milyen sokfajta módon lehet egymásra szükségünk, a kölcsönösség jegyében.
  • Marketing eszközként is tekintünk a programra, de ennek forgalom növelő hatását inkább mint következményt szeretnénk megélni,  az egyre mélyebb összekapcsolódás eredményeként létrejött nagyobb arányú helyi élelmiszer fogyasztás kapcsán.
  • S végül, de nem utolsó sorban, Egyesületünk életében az 1%-os kampány mára sikeresen felépített és adományokat fogadó pozíciójából a Nav egy évre felfüggesztette adomány gyűjtő lehetőségünket egy elkésett bevallás miatt. Ez, az először bosszúság és lehetetlenség érzés indukált egy olyan késztetést, hogy ne csak várjunk és függjünk, hanem magunk cselekedjük meg azt, amit mástól is elvárunk. Adjunk, hogy kaphassunk.

Hogyan? 

A Nyíregyházi Kosár Közösség működési bevételének 1 %-át felajánlja helyi civil szervezetek működésének segítésére. Minden vevő heti vásárlása után a nálunk elköltött összeg 1 %-át olyan civil ügynek ajánlhassa fel, melynek létezését és működését szívesen támogatja. Az adományozás menete

A programhoz csatlakozni kívánó szervezetek, küldetésük és az adomány gyűjtésre kínált programjuk bemutatásával, a vevők számára látható és választható lehetőségként jelennek meg a webáruház vásárló felületén.Civil szervezetek

Az összesített a felajánlásokat minden hónap végén amennyiben elérték az 5. 000 Ft összeget, továbbítjuk a szervezetek felé. A kisebb összegű felajánlásokat tovább gyűjtőszámlán tartjuk, míg a legkisebb utalt összeget átadhatjuk.

Induló programunkba  egyenlőre 10 civil szervezettel szeretnénk az együttműködést gyakorolni, az ő tevékenységeik által láttatni, hogy milyen ereje és értéke lehet az egymást értő odafigyelésének. Kezdeményezésünkkel reméljük, hogy látható és érezhető dolgok valósulnak meg városunkba, lehet közünk egymáshoz, ráhatásunk arra, milyen városban élhetünk.

Civil szervezet jelentkezését a nyiregyhazikosar@gmail.com címre várjuk. Kérje regisztrációs  űrlapunkat!

Regisztráció

 

Nem vagyok robot