2018.03.10

ZÖLDKOSÁR

Megnyitottunk.

 

A Nyíregyházi Kosár Közösség termékkínálatában megnyitja saját forgalmazású, a hulladékcsökkentést népszerűsítő használati termékek vásárlásának lehetőségét.
Hogyan kerül a csizma az asztalra? A helyi termelők termékeinek piacra jutásának szervezésétől hogyan bővülünk a klasszikus kereskedelmi tevékenységig a termékforgalmazásig?

 

A válasz egyszerű.
Lépésről, lépésre.

 

Bevásárló közösségünk a fogyasztói szokások szemléletformálásán alapszik, melyek különböző tudatos fogyasztói magatartásban nyilvánulnak meg:
  • fogyasztásunk által a helyi gazdaság védelme,
  • a szelíd termesztési és feldolgozási módokból származó élelmiszerek népszerűsítése
  • a környezetvédelem szétágazó összefüggéseinek képviselése
  • a tágabb, tőlünk messze lévő ökológia hatásokra való figyelemfelkeltés és az üdvös alternatívák felmutatása.

 

Működtetése által igyekszünk egyre jobb, egyre igazabb válaszokat találni azokra a kínzó kérdésekre, mely a globalizált világban a megnövekedett lehetőségekkel együtt megnövekedett terhet is rótt az emberi viszonyokra, a gazdaságra és tágabb valamint szűkebb környezetünkre is.

 

 
A Zöldkosárban ezért olyan termékek vásárlást kezdeményezzük, mely az un. tudatos fogyasztói minőséget képviselik, széles spektrumában a mindennapi életnek, nem csak az élelmiszer termelés és előállítás területén.
Zöldítünk és szemléletet formálunk egyre nagyobb életterületen. Tágítjuk a tudatosság horizontját a helyi , hazai és ha itthon nincs , akkor az európai termékek kínálatából is választva.
 
Bátran vágunk bele ebbe a tevékenységbe, hiszen az elmúlt öt év, mely mögöttünk van, már méltán körénk szervezte azokat az embereket, akiknek a környezetvédelem, a hulladékcsökkentés, a fenntartható tudatos élet és fogyasztás már nem mellékes. Nekik szeretnénk kedvezni a Zöldkosár kínálatával, hogy az általunk már életformának számító termékek és kellélek városunkban is elérhetők, könnyen beszerezhetők legyen.  
A Zöldkosár nem titkolt szándékkal egy kicsit már boltszerű működést fog képviselni, általa gyakoroljuk a bolttá válás folyamatát, hogy egyszer, ha az idő megérett rá, a Kosár, mint a helyi termékek kiemelt vásárlási helye, bolttá válhasson.
A termékek feltöltése és beszerzése csak elkezdődött……
Zöldkosár
 🙂
Share on FacebookOszd meg másokkal is!