2017.12.14

Sok kicsi sokra megy!

 

 

Hogy állunk?

 

0 Ft  
410.000 Ft
  1.000.000 Ft

 

Sok kicsi sokra megy.

Ez a régi közmondás egy örök bölcsességet mutat meg számunkra. Összefogással, egy közösség belső erejét meg lehet sokszorozni. Így képessé válhatunk arra, hogy a fejlődéshez szükséges beavatkozásokat megvalósítsuk külső források nélkül.

A Nyíregyházi Kosár egy új közösségi összefogásra épülő kezdeményezést indít el. Kotesz Gyula biogazda gazdaságának a fejlesztését szeretnénk közösségi finanszírozással  segíteni.

 

Mi a program lényege?

A gazdaság fejlesztéséhez tőkére van szükség, amiből termelő tevékenység végzéséhez szükséges helység kialakítását és gépek beszerzését fogjuk finanszírozni.

Az ehhez szükséges tőkét nem banki finanszírozással, hanem közösségi összefogással szeretnénk összegyűjteni.

 

Mi fog történni?

2018. január 31-ig gyűjtést szervezünk, fejlesztések finanszírozására összesen 1.000.000 Ft-ot .

Ez után Kotesz Gyula biogazda elvégzi azokat az építési munkálatokat, és beszerezi azokat a berendezéseket, melyekre szükség van , és amivel a biotermékeit magasabb feldolgozottsági szintre tudja hozni.

Úgy mint a feldolgozó egység műszaki kialakítása, egy vákuumcsomagoló gép és szuvidoló gépe beszerzése, amivel a zöldségek, gyümölcsök és húsáruk új termékként is meg tudnak jelenni a Kosár kínálatában.

A szuvidolt élelmiszerek pl. vegyszerek hozzáadása nélkül jóval hosszabb ideig lesznek eltarthatók.  A szuvidolt húsokból készített ételek sütési ideje jelentősen le fog rövidülni, így az otthoni  sütés-főzés kevesebb időt vesz majd igénybe a háziasszonyoknak, akik ebben a rohanó világban, mindig időhiánnyal küzdenek.

A vákuumcsomagolás, pedig szintén segítik a friss termékek hosszabb eltarthatóságát, nitrites sós levek alkalmazása nélkül.  

 Ki kapcsolódhat be a Sok kicsi sokra megy közösségi finanszírozásos programba?

A Kosár közösség tagjai léphetnek be ebbe a programba. Aki még nem tagja a Kosár közösségnek, annak sincs nehéz dolga, mert a tagsághoz elegendő regisztrálni a www.nyiregyhazikosar.hu oldalon.  Tagság továbbra is díjmentes.

 

Hogyan lehet bekapcsolódni?

A Sok kicsi sokra megy közösségi finanszírozásos programba a shop.nyiregyhazikosar.hu oldalon lehet bekapcsolódni, a Sok kicsi Sokra megy menüpont alatt található részjegyek vásárlásával.   Részjegy jegyzési lehetőség . Akár már most is.

Itt lehet választani 5-, 10-, 20-, vagy 50.000 Ft értékű részjegyekből, illetve azok bármilyen értékű kombinációiból. A részjegy más számára is átruházható, tehát akár ajándékozási célra is megvásárolható.

 

Mit kap az, aki beszáll a Sok kicsi sokra megy programba?

A részjegyek megvásárlása nem adományozás, hanem inkább a befektetéshez hasonló tevékenység. A Részjegyek értékét a Nyíregyházi Kosár Közösség en belül  lehet levásárolni Kotesz Gyula biogazda kínálatából.

A levásárlás menete: A heti bevásárlás során a Kotesz Gyula termékeinek árnak a fele levonásra kerül, így minden vásárlás során ennyi értékben térül vissza a részjegy.

Példa: Van 10.000 Ft- értékben részjegyem. Hetente vásárolok Kotesz Gyulától 5.000 Ft értékben zöldségeket, húsokat.Minden héten a heti vásárlásom árából 50%-ot készpénzben fizetek 50% pedig a részjegy árából származik.Tehát az 5.000 ft-os vásárlásomból 2500 Ft-ot készpénzben, 2,500 Ft-ot pedig a korábban vásárólt részjegyből fizetek ki. Így 4 hét alatt hozzájutok a korábban megvásárolt részjegy értékéhet termékek formájában.

A levásárláshoz rendelkezésre álló teljes kínálat pedig jelentősen bővülni fog, ha sikerül összegyűjtenünk a beruházáshoz szükséges 1.000.000 Ft-ot.

Tehát a haszon az, hogy új termékek jelennek meg a Kosár oldalon, és így bővül a biotermékek kínálata. Pl: szuvidolt húsok, vákuum-csomagolt húsok, pácolt húsok, szuvidolt gyümölcsök, amiknek a vitamin tartalma magasabb, mint a befőtteké.

A másik haszon pedig az, hogy egy helyben termelő gazda meg tud erősödni, és ezáltal biztosabban marad talpon.

A helyi termelők akkor tudnak majd elegendő és jó minőségű terméket előállítani számunkra, ha segítünk nekik fejleszteni a gazdaságukat. Ez kölcsönös érdek. Ugyanis, ha tovább csökken a helyi termelők száma, akkor még a sok pénzzel rendelkezők sem juthatnak hozzá a jó minőségű élelmiszerekhez a jövőben. Ha viszont egyre több helyi termelő tud megerősödni, akkor minden itt élő embernek esélye lesz egészséges élelmiszerhez hozzájutni.

A Sok kicsi sokra megy programnak valójában ez a legnagyobb haszna: erősödik a helyi élelmiszer termelés, és ezzel erősödik a helyi gazdaság, ami mindannyiunk javuló életminőségének az alapja.

 

Mi történik, ha nem sikerül összegyűjtenünk a kitűzött célt az 1.000.000 Ft-ot?

 

Akkor minden Sok kicsi Sokra megy részjegyet vásárló visszakapja a részjegyének az árát, és elmarad a Kotesz biogazdaság fejlesztése. De másra fókuszálunk. Arra, hogy pont elegen legyünk….

Légy a társunk, a Sok kicsik sokra megy program gazdaság fejlesztő összefogásában! Várunk! 🙂

Ide kattintva jegyezheted

Share on FacebookOszd meg másokkal is!