2016.11.21

Helyi termék és gasztrotúrisztikai szolgáltatás – szakmai fórum

15036169_1303335229718451_7141371794813143302_n

Amiről szó lesz:
 Jogi lehetőségek az élelmiszer felesleg, a vendégasztal szolgáltatás, közösségi főzés és rendezvényi tájétel kínálás terén.

 A kistermelőre, mint élelmiszer előállítóra vonatkozó jogszabályok; hol, mit, mennyit állíthat elő és árusíthat? Milyen előírások vonatkoznak rá? Milyen rugalmas higiéniai követelmények vonatkoznak a kistermelőkre?

 Hogyan lehet falusi vendégasztal szolgáltatást végezni? Hogyan tarthatunk házi disznóvágást? Milyen étkeztetési előírások vonatkoznak a falusi vendéglátásra? Milyen lehetőségek vannak?

 Falusi szállásadók étkeztetése; mit, mikor, mennyit? Milyen adózási előírások vonatkoznak rá?

 Rendezvényi ételkínálás; mi tartozik ebbe a kategóriába? Milyen előírások vannak?

 Támogatási lehetőségek a Vidékfejlesztési programban: tájtermékek (Hagyományok Ízek Régiók nemzeti védjegy), Rövid Ellátási Lánc (közvetlen értékesítés).

A fórum időpontja: 2016. november 29. (kedd), 13.00 -16.00 óráig

Helyszín: Kosár Ház (4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 38.)

Előadó: Szabadkai Andrea Kislépték Egyesület elnök, szaktanácsadó

Mivel foglalkozik a Kislépték Egyesület:kisleptek_logo_color_vector

Környezetkímélő, a tájak adottságaihoz illeszkedő léptékű gazdálkodási formák, az ezekhez kapcsolódó helyi feldolgozási, értékesítési rendszerek, rövid értékesítési láncok elterjedésének, a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésének ösztönzése a jogszabályrendszer ésszerűsítésével és a helyi termelők, szolgáltatók piacra jutásának elősegítésével.

A kis- és közepes, illetve családi gazdaságok a természetes anyagokat használó kézművesek termékelőállításának és szolgáltatásainak környezetkímélő fejlesztése és piacra jutásuk könnyítése.

Ennek érdekében ezeket a tevékenységeket segítő kiadványokat készítenek, jó gyakorlatokat dolgoznak fel és mutatnak be, előadásokat tartanak.

Az Egyesületről részletes információk a honlapjukon: www.kisleptek.hu

A fórumra a belépés díjmentes, de a szervezés megkönnyítése érdekében kérjük, hogy részvételét a facebook esemény oldalán jelöljék szakmai fórum

Share on FacebookOszd meg másokkal is!