2016.04.06

Kókuszos epres palacsinta

Hozzávalók: palacsinta

  • 2 dl kókusztej
  • 50 g tönköly fehérliszt
  • 40 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 db bio tojás
  • 20 g vaj olvasztva
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só és 1 csipet cukor
  • kevés juharszirup
  • 150 g eper

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verem. A többi hozzávalóból – kókusztej, lisztek, kókuszreszelék, tojássárgája, vaj, sütőpor, cukor – összeállítom a tésztát, majd a tojásfehérjét lágyan hozzákeverem.

Teflonserpenyőbe kisebb adagot kanalazok (2 adag is mehet egyszerre), közepes lángon megsütöm őket. Juharsziruppal meglocsolom és ráteszem az epret. Mennyei!!!

Kép és recept forrása: zizikalandjai

Share on FacebookOszd meg másokkal is!