2016.03.17

Kosár termelői képzés

Kedves Termelőink!

November 30-i termelői fórum tapasztalatain felbátorodva (ahol többen jeleztétek, hogy szívesen részt vennétek egy belő képzési folyamatban) meghirdetjük a Kosár Termelői képzési és segítői programot.

A képzés célja:

A képzés abban szeretné segíteni a Kosár termelőket, hogy sikeresebbek legyenek a termékeik értékesítésében, a vevői igények kielégítésében, az új típusú fogyasztói szokásokat megismerve. Fontos célunk még a közös gondolkozás, az együttműködés fejlesztése annak érdekében, hogy a Kosár Közösségben rejlő lehetőségeket is egyre jobban ki tudjuk használni.

A képzés módszere:

A képzés nem a hagyományos „tanítva – tanulás”-ra épít, hanem a tanulva – tanulást szeretnék megvalósítani. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők kis csoportban dolgoznak a saját termék marketingjük fejlesztésén és az ebben a folyamatban felmerülő kérdéseket tehetik fel az előadóknak. Az előadók pedig nem tanárok, hanem gyakorlati szakemberek, akik a saját tapasztalataik alapján tudnak a kérdésekre válaszolni.

Minden alkalom tehát (jellemzően) egy előadást és egy kiscsoportos beszélgetést (munkát) foglal magában 2-3 óra időtartamban.

Az előadókról:

Olyan előadókat hívunk, akik a maguk területén valami újszerűt hoztak létre, akár a piacra jutás, a termék fejlesztés újszerű gondolataival. Az ő példájuk segíthet, inspiráló lehet a jelenlevőknek a saját területükön való megújulásra. Senkit ne tévesszen meg az előadók szakterülete, nem biogazdákat, pékeket vagy sajtkészítőket akarunk képezni, hanem újszerű gondolkodás képességét fejleszteni!

Tervezett előadók és témák:

2016. január 11. hétfő 16 óra

Pető Áron kertészmérnök, biogazda, Szigetmonostori Biokert tulajdonosa

Tervezett téma: Hogyan alakítottam át a termelési és értékesítési módomat a vevőim igénye szerint?

2016. január 25. hétfő 16 óra

Kosár vevői fórum

Tervezett téma: A meghívott vevőkkel, helyi vendéglátásba érdekelt vállalkozóval, aki a helyi termékre szeretné vállalkozását építeni, lehet beszélgetni arról, hogy mi is a vevő igénye, elvárásai a termelők felé. Majd a vevők által elmondottakat közösen dolgozzuk fel.

2016. február 08. hétfő 16 óra

Prokisch Lilla, Glulu Gluténmentes Pékmanufaktúra tulajdonosa – a gluténmenetes pékárú, mint új fogyasztói igény felismerése, a termék megalkotás folyamata, az új termék találkozása az új részpiaccal, és azok tapasztalatai. Az előadásból konkrét ötleteket lehet meríteni a piaci rés felismerésére, az erre való termék fejlesztésre és annak jól átgondolt marketingjére.

2016. február 22. hétfő 16 óra

Mircz Nárcisz, sajtmester, a Nárcisz Birtok tulajdonosa – hogyan adom el a sajtjaimat, milyen új ötletektől lettem egyedi értékesítő? Az előadásból ötleteket lehet meríteni egy gazdaság marketingjére.

A fenti előadások és az ehhez kapcsolódó beszélgetések és kiscsoportos feladatok egymásra épülnek, így annak van értelme, ha valaki végig itt tud lenni, ezért kérjük a jelentkezési lap kitöltését, hogy lássuk kire számíthatunk a teljes folyamatban!

A képzés költségei:

A képzés költségeit is szeretnénk testvériesen elosztani, azaz mindenki annyit fizet, amennyit számra az megér, számára anyagi lehetőség. Egy -egy rendezvény kb 40.000 Ft -ból tud létrejönni, mely összeg előteremtését a Kosár is támogatja, hiszem számunkra fontos, hogy minél több értő termelőnk legyen!

Jelentkezem a képzésre

Share on FacebookOszd meg másokkal is!