2015.12.08

Citromos vöröslencse krémleves

Hozzávalók (2 főre):

  • vöröslencseleves011 bögre vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 evőkanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1/2 csokor koriander, felaprítva
  • 1 nagy citrom kifacsart leve
  • 1/2 bögre főtt barnarizs
  • 2 marék mángold vagy spenót, felaprítva
  • görög joghurt
  • kókuszolaj vagy olívaolaj
  • só, bors
    (A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

 

Elkészítés:

Egy lábasba tegyük fel a vöröslencsét a kurkumával, 1 teáskanál sóval és 3-4 bögre vízzel főni. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra és főzzük addig, a lencseszemek megpuhulnak és szétesnek (kb. 15-20 perc).Amíg a leves fő, egy serpenyőben 1 evőkanál kókuszolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, közben adjuk hozzá a köményt és a mustárt. Ha a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a koriandert, majd 1-2 perc múlva zárjuk el alatta a gázt. Ezt a hagymás keveréket adjuk hozzá a leveshez, majd botmixerrel pürésítsük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés vízzel. Öntsük hozzá a citrom kifacsart levét, keverjük el és tartsuk melegen.A hagymás serpenyőt használjuk megint, hogy ne kelljen újat elővenni… 1 evőkanál kókuszolajon 2-3 perc alatt pirítsuk meg a felaprított fokhagymát, adjuk hozzá a mángoldot és pároljuk addig, amíg összeesik (kb. 5 perc).

Szedjünk a tányérokba a levest, tegyünk hozzá egy keveset a barnarizsből, a párolt mángoldból és a görög joghurtból. Élvezzük az ízeket!

 

Recept és képek forrása: Zizikalandjai.com

Share on FacebookOszd meg másokkal is!