2015.11.18

Közösségi Energia

Műhelymunkára hívunk meg minden kedves érdeklődőt, melynek témája az energia.Kozossegi_energia_logo_magyar544Kulcsszavaink a környezetbarát megoldások, a közösségi összefogás és a várható támogatási keretek.

Időpont: 2015. 11. 26-án 17.00-19.00

helyszín : Kosárház- Nyíregyháza, Dózsa György u. 38

Műhelymunkánk tervezett programja:

Köszöntő és felvezető: Zalatnay László, az Energia és Környezet Alapítvány vezetője. Jó ideje foglalkozik az energiatermelés különböző kérdéseivel. Mostanában kutatja és gyakorlatba is igyekszik átültetni az új gazdasági rendszereket.

A hazai 100%-os megújuló energiás forgatókönyv: Munkácsy Béla, aki Az ELTE tanára és az „Erre van előre” kutatócsoport vezetője.

Közösségi alapú energetikai beruházások – külföldi példák: Cselószki Tamás az E-misszió Egyesület munkatársa. Közösségi összefogások, amelyek alapjaiban képesek átformálni az energiagazdálkodás jelenlegi rendszereit.

– Műhelybeszélgetés a résztvevőkkel arról, hogy így 2015 vége felé milyen kihívások, milyen lehetőségek, milyen ötletek vannak, lehetnek az energetika termelés és fogyasztás területén.

Szeretnénk egy hasznos szakmai fórumot tartani, ahol friss gondolatoknak adhatunk teret, ahol egy kicsit kitekinthetünk a saját ismereteinken túlra. Ha a műhelybeszélgetésen születik egy jó projektötlet, akkor annak nagyon fogunk örülni, de ha „csak” az lesz az eredmény, hogy bepillantást kapunk lehetséges jövőképekbe, azzal is elégedettek leszünk. A résztvevők aktív közreműködését várjuk.

A műhelymunkára egy olyan helyszínt kerestünk, ahol a közösségi szintű működésnek hagyománya van.
A rendezvény a Nyíregyházi Kosár bevásárló közösség központjában kap helyet.

Jelentkezni lehet: Közösségi Energia Fórum

Share on FacebookOszd meg másokkal is!