2015.11.18

Karácsonyi készülődés I.

Novemberi Kosár Fonónk már a Karácsonyi készülődést segíti. Úgy tervezzük ez alkalommal a kezünk serényen alkot, miközben az asztalok mellett megbeszéljük ötleteinket, híreinket, örömeinket, gondjainkat.
A következő kézműves technikákkal való ismerkedést, illetve a már meglévő tudásunk továbbfejlesztését tervezzük.

Időpont: 2015. 11. 28-án 15.00 -18.00DSC_0067

helyszín : Kosárház- Nyíregyháza, Dózsa György u 38.

KÉPESLAPOK KÉSZÍTÉSE TERMÉSZETES ANYAGOKBÓL
(Gyűjthetsz hozzá préselt levelet, virágot!)

HORGOLÁS
Feltételezések szerint a horgolás technikája az újabb kőkorban alakult ki, mégpedig a csomó nélküli, egyszálas fonásból. Ebben az esetben a fonalat kézzel fonták, hurkolták össze egybefüggő felületté.
A horgolásnak is ez az alapja. A különbség csak az, hogy ma horgos végű tű segítségével hurkolják egymásba, igen változatos módon és sokféle minta szerint a fonalat. Azt mondhatjuk tehát, hogy a horgolás alapötlete az ősi időkre nyúlik vissza.
(Szerezhetsz hozzá 3-as, vagy 4-es horgoló tűt, maradék színes fonalakat!)

DECOUPAGE (dekupázs) – SZALVÉTATECHNIKA
A decoupage egy olyan kreatív technika, aminek segítségével tetszőleges felületet díszíthetünk színes mintákkal, szalvétából kivágott motívumokkal. Ez az egyik legkedveltebb kreatív technika, mert könnyen elkészíthető, nem igényel különösebb kézügyességet,szinte minden felületre (fa, papír, cserép, textil, gipsz, üveg, hungarocell stb.) alkalmazható.
(Hozhatsz hozzá átvarázsolható tárgyakat: papír, fa, vagy konzerv dobozok, kép keretek, szép alakú üvegek, szalvéták, ecsetek!)

TÉMA VEZETŐK:
Fekete Zsuzsa – Varga Zsuzsa Éva- Havran Anikó

Részvételi díj:
– Kosár vásárlóknak, termelőknek és önkénteseknek: a felhasználásra kerülő alapanyagok ára
– Vendégeknek: 2000Ft

Kérjük részvételi szándékodat az eseményhez való csatlakozással időben jelezd, hogy megfelelő mennyiségű alapanyagról tudjunk gondoskodni!

Jelentkezés: Karácsonyi készülődés I.

Share on FacebookOszd meg másokkal is!