2016.03.10

Zabkása de lux

Hozzávalók: zab

  • 3 dl rizstej/zabtej  + 3 dl víz felforralva
  • 1 marék mazsola
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • csipet
  • 1 tk citromlé
  • ½ tk gabonakávé/holland kakaópor
  • 1 édeskés alma meghámozva, lereszelve/felkockázva
  • 1 bögre (2,5 dl-es) lágy zabpehely
  • 1 tk magkrém (pl. dióvaj, szezámvaj, mandulavaj
  • méz ízlés szerint
  • a tetejére: aprított dió szárazon megpirítva és kevés dióolaj

(A dőlt betűvel szedett hozzávalók a Kosárban beszerezhetők.)

Elkészítés:

A rizstejet és vizet feltesszük főni, beletesszük a mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt. Sózzuk,majd ha felforrt, beletsszük a zabpelyhet, a fahéjat, citromlevet, kakaóport. Hozzákerül az alma és ha teljesen megfőtt a zabpehely levesszük a tűzről. Ekkor kerül bele a magkrém, a méz. Darált dióval és dióolajjal tálaljuk.

Recept forrása: kicsivukonyhaja

Fotó forrása: zabkasa

Share on FacebookOszd meg másokkal is!